Резонанс
24 жовтня 2016
Екс-регіонал Медяник вийшов на свободу
Як повідомили адвокати, "суспільство збурила серія публікацій відео з перехресним допитом свідків, з яких стало зрозуміло, що доказів провини Медяника немає".
news-image

Адміністрація Лук'янівського СІЗО звільнила народного депутата 7-го скликання Верховної Ради Володимира Медяника (фракція Партії регіонів). Про це повідомило джерело в його оточенні, передають Українські новини, передає «Є!»

Він вийшов з СІЗО, - сказав співрозмовник.

Судового рішення про його звільнення не було, і швидше за все він був звільнений через закриття кримінального провадження проти нього Генеральною прокуратурою.

Адвокат Медяника Олег Бабич повідомив, що ГПУ закрила кримінальне провадження щодо його підзахисного, і він вийшов на свободу, передає Інтерфакс-Україна.

Генеральна прокуратура України прийняла рішення закрити кримінальне провадження щодо Медяника. Сьогодні Володимир Юрійович звільнений з-під варти, усі претензії до нього зняті, - розповів він у понеділок.

Про звільнення Володимира Медяник повідомило також Адвокатське об'єднання Лекс енд Баклер Lawyer Association Lex & Buckler на сторінці у Фейсбуці.

 

Ми раді повідомити, що сьогодні, 24 жовтня 2016 Генеральною прокуратурою України було звільнено з-під арешту Володимира Медяника, колишнього народного депутата України. Це дійсно довгоочікувана подія, адже з перших днів арешту пана Медяника було зрозуміло, що усі висунуті слідством підозри є абсолютно і повністю такими, що не відповідають дійсності.

З жалем ми мусимо визнавати, що для того щоб невинуваті особи звільнялись з-під арешту, цьому мають передувати довгі місяці безпідставного арешту, невпинної боротьби захисників з правоохоронною системою.

Також і Генеральний прокурор України Ю.Луценко відреагував на ситуацію з незаконним триманням під вартою В. Медяника після того, як суспільство збурила серія публікацій відео з перехресним допитом свідків по справі "ЛНР", з яких стало очевидно відсутність будь-яких доказів вини В. Медяника, - йдеться в повідомленні Адвокатського об'єднання.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-нардеп від Партії регіонів Володимир Медяник найближчим часом вийде з-під арешту, оскільки у прокуратури немає доказів його вин

Як повідомлялося, вранці 7 серпня стало відомо про затримання в рамках справи екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова ще одного фігуранта - екс-нардепа Медяника.

Він підозрювався у скоєнні навмисних дій з метою зміни меж території України в порушення Конституції, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків по ч.3 ст. 110 Кримінального кодексу України; в скоєнні організаційного та іншого сприяння створенню та діяльності терористичної організації "ЛНР" за ч.1 ст.258-3 КК України.

8 серпня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб - до 4 жовтня. Рішенням суду альтернативна можливість внесення застави не надана.