Суспільство
27 жовтня 2016
У Кремлі сподіваються, що Хірург вибачиться перед Райкіним
Залдостанов пообіцяв зробити все, щоб "захистити росіян від американської демократії".
news-image

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков висловив надію, що байкер Хірург (Олександр Залдостанов) принесе вибачення режисерові Костянтину Райкіну, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Я вважаю, що просто лихий попутав цього мотоцикліста, який його (Костянтина Райкіна) образив. Я сподіваюся, що він вибачиться, - сказав Пєсков журналістам.

Раніше лідер "Нічних вовків" Хірург звинуватив Райкіна в спробі перетворити Росію на "стічну канаву".

Диявол завжди спокушає свободою! А під виглядом свободи ці райкіни хочуть перетворити країну на стічну канаву, по якій текли б нечистоти, - заявив Залдостанов.

Він пообіцяв зробити все, щоб захистити росіян "від американської демократії, незважаючи на всі їхні репресії проти волі, які вони поширюють по всьому світу".

Нагадаємо, у понеділок народний артист РФ, керівник театру "Сатирикон" Костянтин Райкін під час свого виступу на з'їзді СТД заявив, що останнім часом почастішали спроби тиску на мистецтво, в тому числі театр, з боку різних громадських організацій. За його словами, це "абсолютно беззаконні, екстремістські, нахабні, агресивні" дії, які "прикриваються словами про мораль і взагалі всілякими, так би мовити, благими та високими словами -"патріотизм","Батьківщина" і "висока моральність". Він також додав, що "влада нейтральна... по відношенню до таких "груп ображених нібито людей, які закривають спектаклі, закривають виставки". Райкін вважає, що це "потворні зазіхання на свободу творчості".

Артист зауважив, що зараз робляться спроби повернути цензуру назад, причому "повернути не просто у часи застою, а в сталінські часи".

Читайте також: У Львові скасували концерт Потапа і Насті