Суспільство
28 жовтня 2016
У Верховній Раді говорили про збереження і захист культурних цінностей
Круглі столи на тему культури - перший етап нового проекту.
news-image

У стінах Верховної Ради відбувся круглий стіл за участю політиків, громадських та мистецьких діячів на тему «Нове життя історико-культурної спадщини. Збереження і захист культурних цінностей: виклики та загрози », передає «Є!»

Своїми міркуваннями з приводу цієї актуальної теми поділились посол Палестини в Україні Мохаммед Аль-Асаад, співачка Анжеліка Рудницька, актриса театру і кіно Юлія Волчкова, культуролог Олена Салата, скульптор Олег Пінчук, журналіст Олексій Оскер, художник  Ірина Бендеровська та багато інших.

У рамках круглого столу була презентована унікальна виставка пам'яток рукописної писемності «Давньоукраїнські манускрипти - повернення в культурний простір» графіка і каліграфа Юрія Храпая.

Ініціаторами заходу виступили соціально-політичний діяч Інна Силантьєва і брендолог Вілена Воронова.

За родом своєї діяльності я знайомлюся з досить великою кількістю творчих людей, які діляться зі мною ідеями, думками та проблемами. Знайомство із відомим графіком і каліграфом Юрієм Храпаєм надихнуло мене на організацію круглого столу, де представники різних сфер культури змогли б заявити про себе, свою діяльність і про завдання, які необхідно вирішити, - розповіла одна з організаторів заходу Інна Силантьєва.

Вона зазначила, що круглі столи на тему культури - це перший етап нового проекту. Наступні кроки організатори поки тримають у секреті.

Я точно знаю, що в держбюджеті виділені кошти на підтримку пам'яток архітектури - старовинних будівель, церков, пам'ятників, але, по факту, через корупцію гроші не надходять за адресою. Тому завдання діячів культури - залучати партнерів, друзів, міжнародні гранти та особливо не сподіватисяна підтримку держави, - наголосила пані Інна.