Політика
28 жовтня 2016
Для Надії Савченко поїздка в Москву стала справжнім пеклом
Савченко побувала у Москві, щоб відвідати судове засідання за апеляцією у справі незаконно засуджених в РФ українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.
news-image

Народний депутат України від "Батьківщини" Надія Савченко розповіла про зустріч з незаконно засудженими в Росії українцями Миколою Карпюком і Станіславом Клихом у Москві.

Про це свідчить її пост в соцмережі Facebook, інформує «Є!» з посиланням на "Обозреватель".

"Сьогодні 27 жовтня. Я повернулася з пекла живою, ще раз. Найважливішою подією моєї поїздки для мене стала зустріч і розмова в суді із Миколою Карпюком та Станіславом Клихом, хоч й по відеозв'язку. В своєму останньому слові Микола сказав: "російський суд мене судить за те, що я українець, за те, що я патріот України й за те, що я не боюся!" Мені ж Микола дав установку: "Не треба слати мені сльозливих листів. Ви робіть заради України все, що повинні... На нас не зважайте. На все воля Божа..."- написала вона.

За словами нардепа, за Карпюка варто боротися, як і за всіх українських політв'язнів і бранців Кремля.

Раніше Савченко вирушила до Москви, щоб відвідати судове засідання за апеляцією у справі незаконно засуджених в РФ українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Нагадаємо, за версією російського слідства, Станіслав Клих і Микола Карпюк наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських сил у складі збройних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія. 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні визнав Карпюка і Клиха винними в участі в бойових діях. Карпюка засудили до 22,5 років колонії, Клиха - до 20 років колонії. Після засідання 26 жовтня вирок залишився в силі.

Клих і Карпюк неодноразово заявляли про знущання і тортури в російській в'язниці. Свою вину українці не визнали.

Зазначимо, що сама Савченко провела в російському полоні майже два роки.

Читайте також: Савченко зустрілася у московському ресторані із консулом та адвокатами Карпюка і Клиха