Світ
30 жовтня 2016
В Італії стався землетрус магнітудою 6,7
Підземний поштовх був такої сили, що його чітко відчули в Римі, Флоренції та навіть на півночі Італії.
news-image

Землетрус магнітудою 6,5 стався в Центральній Італії, повідомив Європейсько-середземноморський сейсмологічний центр, передає «Є!»

За його даними, епіцентр підземних поштовхів знаходився у 132 км на північний схід від Риму та у 67 км на схід від міста Перуджа, яке постраждало від землетрусу 26 жовтня.

Відповідно до початкових даних, магнітуда землетрусу склала 6,7.

Магнітуда останнього підземного поштовху, що стався о 7:41 ранку в центрі країни, склала 6,1. Про це повідомив Національний інститут геофізики і вулканології.

Епіцентр підземних поштовхів знаходився приблизно в тому ж місці, що і під час недавнього землетрусу 26 жовтня, між містами Норча, Пречи та Кастельсантанджело-суль-Нера. Осередок залягав на глибині 10 км.

Підземний поштовх був такої сили, що його чітко відчули в Римі, Флоренції і навіть на півночі Італії.

На даний момент інформації про жертви або руйнування не надходило. Служби порятунку почали перевірки порушених стихією зон.

Раніше два підземні поштовхи магнітудою 5,4 і 5,9 сталися 26 жовтня в центральній частині Апеннін в районі між містами Перуджа і Мачерата (на кордоні областей Марке і Умбрія), і з тих пір в регіоні постійно відчувалися афтершоки, що досягали магнітуди 5,0 . В результаті близько 4 тис. осіб з 15 населених пунктів залишилися без даху над головою в італійській області Марке, що серйозно постраждала від удару стихії.

Читайте також: У Молдові вперше з 1996 року проходять вибори президента