Світ
30 жовтня 2016
Росія відправила в Сирію підводні човни з крилатими ракетами
На даний момент, королівський військово-морський флот і НАТО відстежують пересування двох атомних підводних човнів класу «Акула» і дизель-електричного класу «Кіло».
news-image

До російського "флоту смерті" на чолі з "Адміралом Кузнєцовим" на шляху до берегів Сирії приєдналися три бойових підводних човни, озброєні крилатими ракетами.

Королівський військово-морський флот і НАТО відстежують пересування двох атомних підводних човнів класу «Акула» і дизель-електричного класу «Кіло», які минулого тижня увійшли в північну Атлантику з портів у районі Мурманська. Вони також приєдналися до групи «Адмірала Кузнєцова», інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

«Тепер у росіян в Середземномор'ї є підводні човни», - сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, Сирійська обсерваторія зі спостереження за дотриманням прав людини на початку жовтня повідомила про масовані бомбардування російськими ВКС підконтрольної повстанцям східної частини Алеппо. Авіація РФ скинула так звані протибункерні бомби, а також інші авіабомби на східні квартали міста.
Як відомо, 21 жовтня в Ла-Манш увійшло угруповання військових кораблів РФ на чолі з проблемним авіаносним крейсером "Адмірал Кузнєцов", вони прямують у Середземне море. Після того, як Іспанія і Мальта відмовили в заправці російських кораблів у своїх портах через побоювання, що вони можуть бути використані проти мирних жителів в Алеппо, їх дозаправляють з танкерів.Є ризик, що субмарини озброєні крилатими ракетами «Калібр», які можуть бути використані для нищівного удару по Алеппо.

Пізніше неурядова організація "Лікарі без кордонів" заявила, що в місті залишилося тільки 11 працездатних машин швидкої допомоги, оскільки п'ять екіпажів були втрачені при бомбардуваннях, а ще у восьми відсутні необхідні запчастини.

Запеклі бої почалися в Алеппо після того, як 23 жовтня завершився режим припинення вогню, що діяв всього три дні. Про це повідомили сирійські активісти. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії, повідомив, що авіаудари наносилися по ключовій лінії фронту на південному-заході міста, в той же час посилилися бої між повстанцями і урядовими силами в контрольованих опозицією районах Алеппо.