Політика
31 жовтня 2016
Нідерланди відклали договір з Україною до грудня
Раніше голландський парламент попросив Рютте визначитися з ратифікацією до 1 листопада.
news-image

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте попросив додатковий час для того, щоб прийняти рішення з питання ратифікації Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. Заяву прем'єра розміщено в понеділок, 31 жовтня, на офіційній сторінці Рютте у Facebook, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Наше зобов'язання полягає в досягненні Європейською Радою 15 і 16 грудня в ході переговорів результату, який вирішить основні проблеми, що виникли під час дискусії щодо Угоди про асоціацію, - написав прем'єр Нідерландів.

Як повідомлялося, 28 жовтня прем'єр Нідерландів закликав парламент підтримати асоціацію Україна-ЄС.  

Нагадаємо, жителі Нідерландів на консультативному референдумі у квітні проголосували проти ратифікації Угоди про асоціацію України і ЄС. Проти виступили 61% громадян, за - 38,2%. Явка склала 32% за необхідних 30%. Референдум носив рекомендаційний характер і юридично ні до чого уряд не зобов'язував.

Як відзначають оглядачі, в уряду країни є вибір: або ратифікувати угоду про Євроасоціацію, незважаючи на плебісцит, або можна домовитися з іншими країнами ЄС про те, що угода, чи деякі її частини, не поширюватимуться на Нідерланди

Читайте також: Українського безвізу немає у порядку денному сесії Європарламенту в листопаді