Події
1 листопада 2016
Відсьогодні всі українці зможуть оформити ID-паспорти
Також припиняється прийом документів для оформлення паспорта громадянам України, у яких немає безконтактного електронного носія.
news-image

З 1 листопада 2016 року всі українці зможуть оформити ID-паспорти. Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів №745, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Ввести із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру з 1 листопада 2016 року оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, зразок бланка якого затверджений цією постановою, - йдеться у документі.

При цьому зазначається, що прийом документів для оформлення паспорта громадянам України, у яких немає безконтактного електронного носія, припиняється з 1 листопада поточного року.

Як повідомлялося, 1 жовтня набув чинності закон України №1474-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України", який забезпечує перехід на біометричні паспорти.

Читайте також: «Йду» - Зураб Аласанія звільняється з посади гендиректора Національної телекомпанії України