Резонанс
1 листопада 2016
Нардеп Матвієнко вирішив позбутися від задекларованої церкви
Депутат задекларував храм загальною площею 40,9 кв.м в селі Бирлівка Вінницької області.
news-image

Храм Успіння Пресвятої Богородиці буде переданий місту Бершадь Вінницької області. Про це нардеп фракції "Блок Петра Порошенка" Анатолій Матвієнко, в чиїй електронній декларації зазначена дана споруда, розповів журналістам в кулуарах ВРУ, повідомляє 112.ua, передає «Є!»

Я хочу передати церкву громаді міста Бершадь як цінність, яка має архітектурну перспективу. Щоб передати, треба будівлю оформити, відвести землю, передавати документи. Я це оформив і зареєстрував минулого року. Тому в реєстрі це є.

Зараз завершується процедура передачі. В п'ятницю буде сесія, я сподіваюся, будівля перейде у власність громади, я там народився, це моє бажання.

Чи ходите Ви в цю церкву, або молитеся в церкві, або хочете стати священиком, капець, що я тільки не почув про себе. Поїдьте, розберіться туди, - розповів нардеп.

За словами Матвієнка, храм побудований з каменя, який привезли з Криму.

Це безцінне. Це камінь, просив в Криму, це не стандартний камінь. Ціна, я думаю, десь півмільйона, 500 тис. грн десь в сумі, - додав він.

Як повідомлялося, Матвієнко задекларував храм Успіння Пресвятої Богородиці загальною площею 40,9 кв.м в селі Бирлівка Бершадського району Вінницької області.

Читайте також: Мосійчук відгуляв весілля за півмільйона