Суспільство
2 листопада 2016
У Чернігові з концерту Лободи евакуювали близько 600 глядачів
У поліцію надійшло повідомлення про мінування будівлі.
news-image

У Чернігові учора ввечері через повідомлення про замінування приміщення обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка, де проходив концерт співачки Світлани Лободи, були евакуйовані близько 600 глядачів. Про це повідомила помічник начальника Чернігівського міського відділу поліції Наталія Човпило, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

За її словами, повідомлення про замінування приміщення надійшло на канал «102» о 19.15.

Глядачів із залу було евакуйовано.

На місце виїхали керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, інші служби. Вибухотехніки перевірили приміщення, вибухівки чи інших небезпечних речовин виявлено не було.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян). Проводяться слідчо-оперативні заходи.

Крім того, перед початком концерту Лободи активісти влаштували так званий «коридор ганьби» для глядачів, які йшли на концерт. Активісти розкидали фальшиві російські рублі і гільзи, обливши їх червоною фарбою, тримали гасла «Геть колаборантів».

Під час пікету виникла сутичка між мітингувальниками та патрульними поліцейськими, хоча до поліції жодних заяв не надходило.

Напередодні громадські активісти звернулися до дирекції театру, керівництва області та міста з вимогою скасувати концерт Лободи, оскільки вона гастролює в Російській Федерації.

Після перевірки приміщення драмтеатру концерт Лободи у драмтеатрі продовжився.

Як повідомлялося, у Сумах ввечері 31 жовтня через неправдиве повідомлення про мінування з обласного академічного театру драми та музичної комедії імені Щепкіна правоохоронці евакуювали близько тисячі людей, які прийшли на концерт Лободи.

Читайте також: У Балтійському морі знайшли затонуле старовинне судно з вантажем пляшок з невідомим напоєм