Суспільство
15 грудня 2014
Лише 6% росіян готові терпіти зниження доходу через Крим
Росія була не готова платити високу ціну "ні раніше, незважаючи на широке схвалення, ні зараз"
news-image

Директор "Левада-центру" Лев Гудков повідомив, що, за його даними, лише 6% росіян готові терпіти зниження доходу через приєднання Криму, а використання російської армії на Україні схвалюють 30% росіян, проти 74%,  пише «Єдність.інфо».

Про це соціолог, який прибув з візитом до Києва, заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Росія, вважає він, була не готова платити високу ціну "ні раніше, незважаючи на широке схвалення, ні зараз". "Тільки 5-6% населення заявили, що готові нести втрати у формі соціальних витрат, зарплат, пенсій, пов'язані з анексією Криму та проведенням прихованої війни проти України", - повідомив Гудков.

За його даними, більшість росіян вважають, що "втрати повинні нести тільки вузьке коло керівників країни", які приймали таке рішення. Таку рису він назвав "характерною для російської ментальності" і способом "адаптації до репресивного держави".

Гудков підкреслив, що санкції діють: "Приблизно 80% відчули зростання цін, при цьому 16% відзначили, що це зростання мав серйозні наслідки для їхнього існування, і їм довелося скорочувати свої витрати, відмовлятися від якихось товарів".