Британське відділення магазину Amazon через технічний збій майже годину продавало товари по 1 пенсу
Користувачі масово стали робити покупки, і скасувати ці замовлення вже неможливо
news-image

 У британському відділенні одного з найбільших інтернет-магазинів Amazon стався технічний збій, повідомляє  «Єдність» із посиланням на ТАСС.

Внаслідок поломки, ціни на багато товарів "впали" до 1 пенса (1,5 цента).

Коментуючи ситуацію,  британська газета - TheGuardian пише, що "протягом однієї години було оформлено величезну кількість замовлень. Технічний збій призвів до того, що тисячі предметів  продалися  за безцінь, а деякі магазини можуть потерпіти великі збитки".

За визначенням газети, продавці, що розміщують свої товари на популярному  онлайн-майданчику, пережили справжній "кошмар перед Різдвом". Зокрема, Мартін Лі Корр, який продає іграшки через Amazon розповів, що дефект програмного забезпечення може обійтися йому більш ніж в 100 тис. фунтів (157,1 тис. доларів). "За одну годину у нас було зроблено 1600 замовлень. Люди купували по 10, 50 і навіть 100 примірників всього, що тільки можна було купити", - повідомив він.

Видання зазначає, що "подібні замовлення вже не можуть бути скасовані, і покупці мають повне право залишити ці речі собі". Хоча представники Amazon заявляють, що "відреагували швидко і зуміли скасувати переважну більшість таких покупок".

Після  інциденту фахівці підкреслюють, що подібна ситуація свідчить про небезпеку, що приховує  у собі автоматизоване програмне забезпечення для визначення цін. В один із найнапруженіших торговельних періодів року це може мати "катастрофічні наслідки для прибутку".