Суспільство
4 листопада 2016
В СБУ попередили харків'ян про загрозу терактів до 20 листопада
СБУ закликає бути пильними по відношенню до сторонніх людей, які намагаються потрапити в під'їзди житлових будинків, горища і підвали.
news-image

СБУ попередила харків'ян про загрозу терактів до 20 листопада. Про це сказано в зверненні, розміщеному на сайті міськради Харкова.

У зверненні зазначено, що управління СБУ в області отримало інформацію про потенційну загрозу проведення в області масових протестних акцій антидержавного характеру з 4 по 20 листопада, інформує «Є!» з посиланням на DailyUA.

За даними спецслужби, заклики приходити на такі заходи розміщуються в соціальних мережах через представників проросійських політичних структур. Датами проведення заходу акцій визначені 4 листопада - так званий «День народної єдності», що відзначається в РФ на державному рівні, і 19 листопада. На цю дату заплановані акції «Тарифний опір» у всіх великих містах України.

Харківська міська рада просить городян бути гранично уважними і обережними, особливо в місцях масового скупчення людей, звертати увагу на підозрілі предмети і залишені сумки в транспорті, магазинах, торгових центрах. Також бути пильними по відношенню до сторонніх людей, які намагаються потрапити в під'їзди житлових будинків, горища і підвали.

Акція «Тарифний опір» анонсована в Україні вже не вперше. В кінці жовтня такі заходи відбулися в Києві, Харкові, у Львові, в Дніпрі, Одесі, Житомирі, Вінниці, Сумах, Запоріжжі, Хмельницькому та Маріуполі. Вона була організована громадською організацією, зв'язок з якою приписують нардепу Мураєву.

Також нагадаємо, що в серпні СБУ встановила для всіх областей України рівні терористичної загрози, виходячи з суспільно-політичної ситуації і близькості до зони бойових дій. Для Харківської області було визначено жовтий рівень теругрози, що означає можливість здійснення терактів.