Події
4 листопада 2016
Для Нацгвардії розробили нову форму (фото)
Брендовим кольором НГУ буде синій.
news-image

Національна гвардія України незабаром отримає нову форму, повідомив координатор групи розробників Віталій Гайдукевич у Фейсбуці, передає «Є!»

Проект нової уніформи, за його словами, отримав підтримку командувача і офіцерів Нацгвардії та керівництва МВС.

Ребрендинг передбачає зміну кольору повсякденного і парадного мундира, зміну основної емблеми, кольору берета.

Водночас військові частини НГУ продовжать носити польову форму захисного кольору, а частини, які задіяні в охороні громадського порядку, перейдуть на брендовий колір Нацгвардії - синій.

Зазначають, що за спектром завдань Національна гвардія схожа на жандармерію Франції та карабінерів Італії. Синій колір як основний для форми НГУ обрано за аналогією з уніформою цих підрозділів. Він сприймається як більш дружній, вказує Гайдукевич, посилаючись на психологів.

Синій колір берета обрано на заміну "краповому".

Синій колір берету – досить використовувати радянський «крап». Внутрішній Війська СРСР - це були війська, спрямовані на придушення заворушень – мали за ворога власний народ. НГУ не може позиціонувати себе як структуру, що має за ворога громадян країни. Це НАЦІОНАЛЬНА гвардія, тому брендовим кольором стає синій відтінку синьої смуги прапора, що добре компонується із беретним знаком жовтого металу, -написав Гайдукевич.