Політика
15 грудня 2014
Черкаський "Богдан" створив броньовик "Барс" для АТО
Автомобіль призначений для виконання тактичних завдань, патрулювання кордону, охорони блокпостів та проведення бойових операцій в місті
news-image

Черкаський автомобільний завод "Богдан" продемонстрував керівництву Національної гвардії новостворений багатофункціональний легкий бронеавтомобіль "Барс", пише "Єдність" з посиланням на прес-службу корпорації.

Автомобіль має колісну формулу 4х4, призначений для виконання тактичних завдань, патрулювання кордону, охорони блокпостів та проведення бойових операцій в місті.

За словами директора заводу Владислава Сопіта, в умовах падіння автомобільного ринку та зупинки заводу, а також враховуючи бойові дії на сході країни і вкрай низький рівень забезпеченості армії технікою, конструкторське бюро заводу у короткий термін розробило необхідний військовим бронеавтомобіль.

В зоні АТО "Барс" може використовуватись для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань, охорони блокпостів, ведення бою в місті. Також може використовуватись як санітарний автомобіль.

Пасажиромісткість броньовика скаладає 6-8 чоловік в повному обмундируванні. Авто розвиває швидкість по пересіченій місцевості до 100 км/год.