Суспільство
5 листопада 2016
Генпрокуратура України: Перевірка доброчесності прокурорів привела до 70 внутрішніх розслідувань
Перевірка доброчесності співробітників ГПУ вже почалася
news-image

Управління внутрішньої безпеки ГПУ початок конкурсний відбір на посади. Про це в ефірі "Громадського" повідомив інспектор управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури України (ГПУ) і керівник робочої групи з перевірки доброчесності прокурорів Петро Шкутяк.

Це буде повністю нове управління. Воно буде наповнене людьми, які пройдуть конкурсний відбір. Однак нинішній начальник управління не піддавався на цей конкурс, - сказав Шкутяк.

Він зазначив, що перевірка доброчесності співробітників ГПУ вже почалася. Регламент перевірки сформований, проте він не ідеальний, і тому в нього вносять зміни.

За його словами, співробітники прокуратури заповнювали спеціальні паперові анкети.

Паперові анкети з перевіркою на добропорядність - це тестовий варіант. Зараз по доброчесності близько 70 розслідувань. За деякими є закінчені справи. А деякі не знайшли підтвердження, - зазначив Шкутяк.

Про анкети доброчесності в ГПУ стало відомо в червні. Мета проведення перевірки - виявлення прокурорів, які надали недостовірну інформацію в анкеті доброчесності, в тому числі щодо відповідності їх рівня життя та доходів. Генпрокурор Юрій Луценко також заповнив анкету. Вона з'явилася в мережі наприкінці липня.