Резонанс
5 листопада 2016
Спростовано інформацію про позбавлення Семена Семенченко військового звання «майор резерву» (відео)
Українські ЗМІ активно поширюють недостовірну інформацію про суть винесеного вчора рішення апеляційного адміністративного суду м. Києва,- Семен Семенченко.
news-image

Інформація про те, що Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконним і таким, що підлягає скасуванню наказу колишнього виконуючого обов'язків командувача Національною гвардією Миколи Балана про позбавлення депутата Верховної Ради Семена Семенченко військового звання "майор резерву", не відповідає дійсності.

Про це на сторінці в facebook написав сам народний депутат від "Самопомочі" Семен Семенченко. Наводимо його текст повністю, інформує «Є!» з посиланням на "Цензор.НЕТ".

"Інформаційне агенство "Українські новини", що належить групі "Інтер", активно поширює через ЗМІ недостовірну інформацію про суть винесеного вчора рішення апеляційного адміністративного суду м. Києва.

Текст поширюваної інформації: "Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав незаконним і таким, що підлягає скасуванню наказ колишнього виконуючого обов'язки командувача Національною гвардією Миколи Балана про позбавлення депутата Верховної Ради Семена Семенченко (фракція "Об'єднання Самопоміч") військового звання "майор резерву". Про це Українським Новинам повідомило джерело в суді. "Апеляційний суд визнав дії Нацгвардії законними і скасував рішення суду першої інстанції".

З результативною частиною рішення суду можна ознайомитися без всяких джерел в суді - прослухавши саме рішення.

Реальний текст рішення суду: "Апеляційну скаргу Головного Управління НГУ на рішення окружного адміністративного суду задовольнити ЧАСТКОВО ... в іншій частині рішення суду залишити БЕЗ ЗМІН".

Нагадую, що предметом позову був наказ т. в. о. командувача НГУ від 22.12.2015 року № 212 о / с, яким він заднім числом вніс зміни до наказу Полторака від 14 року по якому мене брали на службу в НГУ. Цим наказом слова "капітан резерву Семенченко" замінено словами "громадянин Семенченко" з "присвоєнням йому первинного звання" солдат резерву ". Ці внесення до наказу розкручувалися через ЗМІ як "позбавлення Семенченко звання офіцера". Суд першої інстанції визнав дії т. в. о. командувача протиправними і скасував цей наказ. Апеляційний суд вчора залишив рішення суду першої інстанції в цій частині без змін.
Таким чином рішення суду першої інстанції, яким визнано протиправним та скасовано наказ т. в. о. командувача НГУ від 22.12.2015 року № 212 о / с у вищевказаної частини вступило в законну силу. Незаконний наказ вважається скасованим з моменту оголошення рішення суду.

Я розумію бажання власників окремих ЗМІ відвернути увагу громадян України від своїх електронних декларацій, але впевнений, що для справжнього журналіста об'єктивність і чесність в подачі інформації завжди буде понад усе. Нехай поразки за перемогу видають корумповані політики. Не вподібнюйтеся.