Політика
5 листопада 2016
Міністра юстиції Лукаш повідомили про підозри у привласненні 2,5 млн коштів,- Сергій Горбатюк
Спільно з іншими представниками Мін'юсту 2,5 млн коштів безпідставно і незаконно виділялися на так зване доопрацювання українсько-європейського законодавства.
news-image

Керівник департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк прокоментував ситуацію зі справою колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", інформує «Є!» з посиланням на "Цензор.НЕТ".

Лукаш вчора виграла справу проти ГПУ в Апеляційному суді Києва, довівши, що інформація ГПУ про її активи за кордоном є помилковою.

"Так, дійсно було рішення апеляційного суду... Але варто відзначити, що в даному випадку мало місце інформування про перевірку колишнього міністра по одному епізоду, зокрема це стосується виділення 8,5 млн гривень на фінансування виправдання, скажімо, незаконного утримання Тимошенко в Європейському суді , який розглядався. І ці події відбувалися за часів Лавриновича, до речі, розслідування з цього приводу закінчено, і справу направлено до суду, але після цього прийшла міністр юстиції Лукаш, і протягом цього ж 2013 бюджетного року у неї були всі підстави виявляти незаконність, чого зроблено не було. Тому вона перевірялася", - пояснив він.
"Але слідство закінчено по Лавриновичу, і відповідно європейські організації повідомлені з цього приводу. Але щодо Лукаш, за результатами розслідування повідомлено про підозру у незаконному заволодінні спільно з іншими представниками Мін'юсту 2,5 млн коштів, які безпідставно і незаконно виділялися на так зване доопрацювання українсько-європейського законодавства. І саме це доопрацювання за висновками експертиз не мала ніякої наукової цінності, це була просто компіляція інтернет-матеріалів... На даний момент експертизи завершені, і я сподіваюся, що слідчим і прокурором протягом найближчих декількох тижнів буде прийнято рішення про завершення виробництва", - додав він.