Суспільство
6 листопада 2016
Пасажирка поїзда заявила про сексуальні домагання провідника
Чай, кава, сексуальні домагання від провідника поїзда «Москва- Одеса».
news-image

Один із провідників потягу ПАТ "Укрзалізниця", що курсує за рейсом "Москва – Одеса", вчинив сексуальне домагання щодо пасажирки.

Про цей випадок на своїй сторінці у соцмережі Facebook розповіла жертва злісних намірів працівника компанії Поліна Міщенко, інформує «Є!» з посиланням на "Обозреватель".

За її словами, неприємна історія сталася з нею 14 жовтня, коли вона їхала потягом "Одеса – Москва". Провідник Олександр, в якому їхала жінка, спочатку здався їй дуже ввічливим, але те, що сталося потім, кардинально змінило її думку.

"Провідник Олександр усе ходив і пропонував чай/каву, не забуваючи кожного разу звертатися особисто до мене. Але мені здавалося, що чоловік любить свою роботу і виконує її із задоволенням. Трохи пізніше я зрозуміла, що любить він її не просто так. У мене було місце №2, що розміщувалося поруч із купе провідника, і вночі я прокинулася від чийогось дотику до ступні. Я виймаю навушники, намагаюся сфокусувати погляд у темному вагоні, і виявляю біля себе того самого провідника Сашу, який пропонував мені піти попити чай/каву. Серед ночі. Так. Сонний мозок не порадив нічого кращого, крім як відвернутися і спати далі. Але проходить 20-30 хвилин – і я знову відчуваю його руку спочатку на своїй ступні, пізніше на нозі вище коліна. Я знову обертаюся, чую про чай/каву, вже досить сильно лякаюся, кутаюся в простирадло до самих кінчиків вух і намагаюся спати далі. До ранку більше я його не бачила", – розповіла Міщенко.

Як зазначила колишня пасажирка потяга, на наступний день конфлікт лише загострився.

"Коли я прокинулася і сиділа внизу, зав'язався односторонній діалог: "Ну що, ти як, виспалася?" Я опустила погляд у телефон, не бажаючи контактувати. На що він продовжив: "Безсовісна, могла б зі мною в купе чаю попити". Підійшовши до мене, він опустив руку мені на спину (а я сиділа в майці і шкіра була оголена) і почав її злегка погладжувати, знову питаючи у мене, чи буду я що-небудь пити. На моє прохання не чіпати мене, тому що мені це неприємно і некомфортно, він видав приголомшливу фразу: "Ой, чого ти, я ж тобі не лізу кудись там", – продовжила розповідь жінка.

Як зазначила Міщенко, приїхавши додому, зателефонувала на гарячу лінію "Укрзалізниці" та розповіла про інцидент. Працівники пообіцяли, що провідника покарають. Але через три тижні стало відомо, що Олександра просто перевели на інший рейс.

"Мені кажуть, що якщо я хочу результату – повинна їхати в Одесу, там його у моїй присутності викличуть "на килим" і будуть допитувати. Але я не можу і не хочу. Я прокидалася після цього від дотику ковдри до ніг серед ночі, а, повернувшись до чоловіка, не знала, як відреагую на його дотики. Я не хочу дивитися в ці очі, бачити, як він буде все заперечувати, і знову ковтати це ла*но", – обурена Міщенко.