Світ
6 листопада 2016
Топ- менеджери «Самсунг» стали на коліна перед китайськими дилерами (фото)
У корейській культурі схиляння колін вважають жестом подяки і поваги.
news-image

Понад двадцять людей стали на коліна під час зустрічі представників Samsung з дилерами в китайському місті Шицзячжуан. Фотографії події з'явилися в соцмережі Weibo і стали дуже популярними. Інтернет-користувачі доповнювали знімки такими коментарями, як «Samsung поставила китайців на коліна заради продажів».

За такий жест китайського підрозділу Samsung користувачі розкритикували компанію, звинувативши її в неповазі до китайської культури, інформує «Є!» з посиланням на Forbes.

Справа в тому, що в китайській культурі встати на коліна - це винятковий жест. Китаєць може стати на коліна перед богом або в знак подяки перед своїми батьками в особливих випадках. Він також опуститься на коліна в ситуації відчаю.

Пізніше прес-служба компанії пояснила, що на коліна опустилися корейські топ-менеджери компанії.
Компанія розповіла, що вони зробили це на знак подяки за те, що багато китайських дилерів замовили продукти Samsung, незважаючи на скандал з вибухами смартфонів Galaxy Note 7.

«Samsung - корейська компанія. У корейській культурі схиляння колін вважають жестом подяки і поваги»,-йдеться в повідомленні прес-служби.