Політика
7 листопада 2016
Ярош назвав безвізовий режим «фейком»
На його думку, Захід лише грається з Україною.
news-image

Введення безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу не викличе жодних позитивних змін для українців. Про це заявив нардеп Дмитро Ярош в інтерв'ю "Українській правді", передає «Є!».

"Мене геть не цікавить безвізовий режим, це величезний фейк і мильна бульбашка. Ви побачите, що навіть, якщо це станеться, ніяких змін позитивних для українців не відбудеться. Це фейки", - сказав він.

Чи грає Захід з Україною, а насправді вільного пересування не запроваджуватиме, Ярош сказав: "Вони всі грають. Бо в кожної країни є свої національні інтереси і це закономірно, тому тут їх не треба звинувачувати".

На його думку, у світі Україну не хочуть бачити як конкурента і потужного гравця.

"Ми це все спостерігаємо, зокрема, і на прикладі "Мінських угод", і на прикладі виборів на Донбасі тощо. Україну хочуть зруйнувати як унітарну, потужну в майбутньому державу, тим більше з такою армією, яку ми зараз маємо. Ті ж самі електронні декларації. Відбулася така певна десакралізація влади як такої, прірва між народом і суспільством тільки виросла. І я думаю, що це теж штучно було зроблено для зниження впливу України як суб'єкта міжнародної політики. Україною прагнуть керувати в режимі ручного управління", - вважає Ярош.


Нагадаємо, 26 вересня комітет Європейського парламенту з громадянських свобод підтримав надання Україні безвізового режиму. Своєю чергою, Петро Порошенко неодноразово наголошував, що українці отримають безвізовий режим до 24 листопада.