Політика
7 листопада 2016
Дружина Саакашвілі «красиво пішла» вслід за чоловіком
За попередніми даними, її місце займе екс-губернатор Кахетії Георгій Гвініашвілі.
news-image

Дружина третього президента Грузії Михеіла Саакашвілі Сандра Руловс відмовилася від депутатського мандату, передає «Є!», посилаючись на ЦВК Грузії.

Сандра Руловс була другим номером у списку колишньої правлячої партії "Єдиний національний рух", засновником якої був її чоловік. Депутатом парламенту вона стала після того, як ЄНД отримав 27 місць в парламенті Грузії за результатами виборів, які відбулися в два тури - 8 і 30 жовтня.

Щоправда, ЦВК Грузії не уповноважена знімати депутатів з посади, це має зробити парламент. Центральна виборча комісія представить парламенту лише прізвище її правонаступника.

За попередніми даними, місце Руловс в парламенті займе №28 у партійному списку "Національного руху", екс-губернатор Кахетії Георгій Гвініашвілі.

Сам Михеіл Саакашвілі після оголошення результатів виборів 8 жовтня закликав членів ЄНД відмовитися від участі в другому турі голосування і бойкотувати роботу парламенту дев'ятого скликання, поставивши під сумнів легітимність виборів. Однак політрада партії все ж ухвалила рішення брати участь у другому турі та працювати в парламенті, незважаючи на те, що правляча партія отримала конституційну більшість - 115 голосів, і у фракції не буде можливості впливати на процес ухвалення законів.