Події
8 листопада 2016
Віталій Кличко вручив нагороду президенту Європарламенту Мартіну Шульцу
Церемонія «Ніч видавців» відбулася в Берліні.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко вручив нагороду в номінації «Європеєць року» президенту Європарламенту Мартіну Шульцу. Цією нагородою Шульца відзначила Асоціація німецьких видавців журналів (VDZ). Церемонія «Ніч видавців», де вручали нагороди «Золота Вікторія», відбулася в Берліні, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Віталій Кличко виступив на урочистому заході, представляючи переможця в номінації «Європеєць року» та вручив «Золоту Вікторію» президенту Європарламенту, якого редактори німецьких журналів відзначили за заслуги в демократичній легітимізації ЄС.

Це велика честь для мене – вручати нагороду Мартіну Шульцу. Він –людина переконань, із цілеспрямованістю і волею, загартованими в спорті, людина, яка не боїться говорити правду і відстоювати свою точку зору. І це дуже важлива риса для великого політика. Я думаю, саме вона допомогла Мартіну Шульцу пройти шлях від мера невеликого міста до президента парламенту Європейського Союзу. І вперше в історії Європарламенту очолити його двічі! Я знаю і вірю, що «європеєць року» й надалі робитиме все для зміцнення єдиної і сильної Європи, – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що Мартін Шульц – дуже впливовий політик  і людина, яка  багато робила і робить для України.

Президент Європарламенту вибачився перед Україною, громадяни якої поклали життя за європейську перспективу, за те, щоб Угода про асоціацію  була підписана та втілена.

А тепер деякі популісти в Європі саботують ратифікацію асоціації і кажуть нібито українцям рано йти в Європу, – зазначив Мартін Шульц.

Він вибачився за це і пообіцяв докласти всіх зусиль, щоб Україна стала частиною європейської родини. 

Під час «Ночі видавців» у Берліні призами «Золота Вікторія» нагородили також лауреатів в номінаціях  «Підприємець року», «Свобода преси» та «Честь перемоги».

Читайте також: У РФ заявили про пряме поромне сполучення Туреччини з Кримом
Читайте також: «Змусили» - у Криму зігнали молодь на святкування 99-річчя жовтневого перевороту (відео)