Події
8 листопада 2016
Мешканці Слов'янська збиралися вчинити самосуд над наркоторговцями
Жителі міста не бачили реакції на злочини з боку працівників місцевої поліції.
news-image

Мешканці Слов'янська збиралися власноруч покарати злочинну групу, яка організувала на території міста наркотичний бізнес, передає «Є!» із посиланням на ГУНП.

Ще у вересні 2016 року до УВБ поліції Донецької області надійшла інформація, що група осіб у Слов'янську організувала наркобізнес. За цією інформацією, зловмисники виготовляли наркотики чималими партіями, а також збували їх дозами, залишаючи у так званих «закладках». Діяли наркодилери практично відкрито, не боячись відповідальності, що наводило на думку про можливих покровителів у правоохоронних органах, - повідомили у відомстві.

Місцеві жителі були обурені масштабом злочинної діяльності, а також тим фактом, що наркозалежні особи все частіше вдавалися до вчинення злочинів, аби дістати гроші на наркотики. Відтак громадяни ледве не зважилися на самосуд над наркоторговцями, оскільки не бачили законної реакції з боку працівників місцевої поліції.

Зважаючи на ці обставини, працівники внутрішньої безпеки обласної поліції спільно з оперативниками карного розшуку провели низку санкціонованих обшуків у місцях виготовлення, зберігання та продажу наркотичних речовин.

Під час заходів правоохоронці вилучили розфасовані у вигляді доз речовини, які за попередньою інформацією є наркотиками: метадон, гашиш та екстраційний опій. Подібна партія вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку коштує 150 тисяч гривень. Крім того, вилучено 36 тисяч гривень готівкою, а також гранату РГД, 20 банківських карток, на які переводились гроші, та більше 50 мобільних телефонів, - йдеться в повідомленні відомства.

На теперішній час вилучені речовини направлено на проведення експертизи. За її результатами буде надано правову кваліфікацію та процесуальний статус кожному з учасників групи.

Також триває перевірка на можливу причетність працівників місцевої поліції до наркобізнесу.

Читайте також: Опоненти Саакашвілі біля будівлі Одеської ОДА влаштували «народні гуляння» (фото, відео)