Події
9 листопада 2016
Акторам із «Сватів» заборонили в’їзд до України (відео)
Заборона пов'язана із візитом артистів на окуповані території.
news-image

Російським акторам Миколі Добриніну й Людмилі Артем'євій заборонили в’їзд до України впродовж 3 років через візит на окуповані території. Це сталося ввечері 8 листопада на залізничному пункті пропуску "Харків-пасажирський", повідомляє Державна прикордонна служба України 9 листопада, передає «Є!»

Під час паспортного контролю пасажирів, які слідували поїздом до Москви, співробітники Держприкордонслужби перевірили інформацію про можливе порушення громадянами РФ, Добриніним М.М. та Артем'євою Л.В. (російські актори театру та кіно) законодавства України в частині, що стосується перетину державного кордону України через недіючі пункти пропуску та перебування на тимчасово окупованих територіях, – інформує відомство.

Прикордонники встановили, що "такі факти дійсно мали місце".

У зв’язку з цим, на підставі ст. 204-2 КУпАП (порушення порядку в’їзду/виїзду на/з ТОТУ) та ст. 13 закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" щодо даних громадян Росії склали протокол про адміністративне порушення та заборонили їм в’їзд в Україну терміном на 3 роки.

Громадяни РФ відмовились від присутності в суді та залишили територію України, – додають прикордонники.

Державна прикордонна служба України закликає громадян, профспілки, установи й громадські організації у разі запрошення до України іноземців та осіб без громадянства уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, окуповані АР Крим та окремі райони Донецької та Луганської областей.

Віце-спікер Ірина Геращенко зазначила у Facebook, що Добринін і Артемьєва – актори серіалу "Свати", які незаконно в'їжджали до Криму і "паплюжили Україну". Їх виявили у потязі Кривий Ріг – Москва. 

Добринін та Артем'єва – учасники серіалу "Свати". Вони їздили з виставою "Близкие люди" Кримом: 10 вересня виступили в Севастополі, 11 вересня – у Сімферополі, 12 вересня – у Ялті. А 6 листопада вони були з цією ж постановкою в Києві.

Читайте також: У Києві металевими кийками побили директора КП «Плесо»