Резонанс
9 листопада 2016
Клінтон випереджає Трампа за кількістю голосів виборців
Проте перемога за загальною кількістю виборців не означає перемоги на виборах.
news-image

Кандидат у президенти США Гілларі Клінтон обійшла республіканця Дональда Трампа за загальною кількістю голосів виборців. Про це свідчать дані підрахунку голосів на сайті The Wall Street Journal, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За Клінтон на даний момент проголосували 58 879 610 виборців, за Трампа – 58 844 024 виборці. Остаточний підрахунок голосів у багатьох штатах ще триває, навіть у тих, де вже були оголошені переможці.

Проте перемога за загальною кількістю виборців не означає перемоги на виборах.

Наразі не оголошені переможці у штатах Арізона, Нью-Гемпшир, Мічіган та Аляска, де лідирує Трамп. Також немає поки переможця в Міннесоті, де, ймовірно, переможе Клінтон. 

Як відомо, вибори в США проходять за двоступеневою системою. Жителі голосують за кандидатів, але їхні голоси кандидати отримують через колегію вибірників, а не безпосередньо.

Вибірників призначають у кожному штаті США за кількістю обраних від штату членів Конгресу. Колегія складається з 538 осіб, таким чином, кандидатові для перемоги на виборах потрібно набрати 270 голосів вибірників.

Трамп переміг на виборах президента США саме завдяки тому, що набрав більше голосів вибірників. На даний момент у нього 276 голосів проти 218 у Клінтон.

Читайте також: «Не наш президент» - у США почалися протести після перемоги Трампа