Політика
9 листопада 2016
То хто ж він такий - Дональд Трамп? (відео)
Сьогодні Америка обрала нового главу держави.
news-image

Дональд Трамп міг стати першим президентом Сполучених Штатів, який ще до офіційного початку своєї каденції змушений був би доводити в суді, що не чіпав тринадцятирічної дівчинки. Але три дні тому жінка, яка заявляла про домагання з його боку у 94 році на приватній вечірці в Нью-Йорку, позов відкликала, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Расист, гомофоб, скандаліст, навіжений - усе це про нього, нью-йоркського міліардера і телеведучого, - який намагався запатентувати фразу: "вас звільнено".

Майстер зі псування нервів, Трамп почав робити це з раннього дитинства. Батьки віддали його до військового інтернату, аби виправити поведінку. Допомогло ненадовго.

У нього було три дружини - емігрантка з колишньої Чехословаччини Іванна Зелнічкова, спортсменка та акторка Марла Мейплс, емігрантка з Югославії, модель Мелані Кнаус. П'ятеро дітей, восьмеро онуків. Нездоланна пристрасть до ефектних жінок. І ще більше - бажання поговорити про це. До списку його коханок потрапила навіть Карла Бруні - дружина колишнього президента Франції Ніколя Саркозі.

Він з головою занурився у політику влітку минулого року, офіційно заявивши: балотуватиметься в президенти. Трамп робив це і раніше - спершу як незалежний кандидат, потім, в 2004, на праймеріз демократів відверто підтримував Гілларі Клінтон. Тепер Трамп подався до республіканців. Йому не всі були раді і змирилися лише тоді, коли вибору не залишилося: бізнесмен послідовно вибив з гонки усіх інших кандидатів від республіканців.

Він вміло грає на найнижчих інстинктах: любов до скандалів, ненависті до інакших. В статтях про нього найпопулярніший у Сполучених Штатах портал постійно додає приписку: "Дональд Трамп - системний брехун, навіжений ксенофоб, расист, жінконенависник, що неодноразово обіцяв заборонити усім мусульманам - мільярду з половиною послідовників цілої релігії - в"їзд до Сполучених Штатів".

Його кампанія - одна з найскандальніших і найбрудніших. Клінтон, яку він колись підтримував - Трамп обіцяє посадити за ґрати, коли переможе. Щотижня з'являлися нові подробиці про його жінок, його зв'язки з Росією, расистські висловлювання щодо інших політиків. Виявляється, рейтингам це пішло лише на користь.

Перша промова майбутнього президента Сполучених Штатів була зовсім не схожа на його передвиборчу кампанію. Власник нерухомості в Штатах і по всьому світу, двічі номінант на премію Еммі за зіграні в серіалах ролі самого себе - Дональд Трамп - на порозі своєї головної ролі: лідера цілої країни. Непередбачуваного, як і результати виборів.