Економіка та бізнес
10 листопада 2016
Російська компанія припинила перекачування нафти нафтопроводом «Дружба»
ВАТ АНК «Башнефть» нещодавно потрапила до списку російських компаній, що підпадають під санкції в Україні.
news-image

Російська "Башнефть" припинила поставки нафти в Угорщину та Словаччину магістральним нафтопроводом "Дружба", що проxодить через Закарпаття. Про це повідомляють угорські ЗМІ.

Єдиним кінцевим покупцем російської нафти, що призначена для Угорщини і Словаччини, є угорська енергетична компанія MOL, інформує «Є!» з посиланням на Mukachevo.net.

Протягом останніх 4-x років "Башнефть" експортувала нафту в Європу за довгостроковими контрактами, укладеними через трейдингову компанію Normeston. За умовами угод з Угорщиною і Словаччиною, у жовтні 2016 року поставки йшли за графіком, було поставлено 180 тис т сировини. Але з початку листопада ці поставки припинилися.

Як стало відомо, 12 жовтня 2016 року за директивою уряду РФ "Роснефть" придбала 50,1% акцій Башнефти за 330 млрд руб. Тож вся нафта, що призначалася Угорщини та Словаччини зараз перенаправляється в портові нафтові термінали.

Слід також додати, що ВАТ АНК "Башнефть" нещодавно потрапила до списку російських компаній, що підпадають під санкції в Україні. Указ, який розширює обмежувальні заходи відносно країни-агресора, президент Петро Порошенко підписав 17 жовтня. А 31 жовтня 2016 року рішення набрало сили. Всього додалося 167 імен. Серед ниx обмеженню торговельних операцій спіткало ВАТ "Донський тютюн", ТОВ "Русснефтедобыча", ВАТ АНК "Башнефть", ТОВ "Південно-Східна Паливна Компанія".