Світ
12 листопада 2016
В Україну йдуть морози і сильні снігопади
Зима близько
news-image

На вихідних різко похолодає - температура повітря опуститься нижче нуля градусів, по всій території України буде падати сніг і дощі, очікуються також хуртовини та ожеледиця.

За даними Укргідрометцентру, в суботу, 12 листопада, на заході країни будуть падати сильні дощі з мокрим снігом. Стовпчик термометра вдень опуститься до -1, вночі - до -3 морозу.

На сході України хмарно із сонячним просвітленням, температура вдень коливатиметься від +2 до +5, вночі - від -1 до -3 градусів морозу. На півдні повітря прогріється до + 8 + 10 градусів.

У Києві буде тепліше - температура повітря вдень складе + 3 + 5, вночі - до -2 градусів морозу, опадів не спостерігається.

На 13 листопада очікуються складні погодні умови - сильні снігопади, хуртовини, ожеледь, попереджають в ГСЧС.

Активний циклон зумовить складні погодні умови: в Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій областях очікуються сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, утворення снігового покриву висотою 15-25 сантиметрів, налипання мокрого снігу , на дорогах ожеледиця , - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що мокрий сніг з дощем буде падати в неділю в Черкаській, Полтавській та Кіровоградській областях. Також очікується налипання мокрого снігу та ожеледь.

На півдні і в Дніпропетровській області - сильні дощі.

По всій території України - очікується посилення швидкості вітру до 15-20 метрів в секунду, а на півдні і заході - місцями до 25 м / с.