Київ
14 листопада 2016
Патрульні поліцейські Києва вивчатимуть англійську безкоштовно
600 поліцейськи пройдуть курс англійської мови за найкращими міжнародними стандартами.
news-image

Британська Рада в Україні, Посольство США в Україні та громадська організація Capital English запускають проект «Англійська мова для патрульної поліції». У рамках проекту 600 поліцейських, які працюють у центральних районах Києва, пройдуть безкоштовний курс англійської мови за найкращими міжнародними стандартами, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Проект розпочався в жовтні 2016 року в рамках проголошеного Президентом України Петром Порошенком Року англійської мови в Україні. Ініціатива буде реалізовуватися до літа 2017 року з метою забезпечення більш ефективної і гостинної підтримки для іноземних гостей Києва та підвищення іміджу столиці України як безпечного міста для туристів і бізнесменів на міжнародній арені.

Патрульна поліція міста Києва відіграє важливу роль в трансформації сприйняття України серед іноземних гостей. Я рада, що уряди Великобританії і США спільно працюють над цим проектом, щоб поширити наші найкращі практики викладання мови для підвищення рівня володіння англійською в Україні, – наголошує пані Джудіт Гоф, Посол Великої Британії в Україні.

Проект є особливо важливим і своєчасним із урахуванням проведення у Києві міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2017», що вимагає ефективних і дружніх заходів безпеки для багатьох тисяч іноземних гостей столиці.

Посольство США з ентузіазмом сприяє реалізації цього проекту, що допоможе в налагодженні контактів між новими поліцейськими і англомовними гостями України.

Ми пишаємося тим, що підтримуємо цю ініціативу, яка сприятиме зміцненню нової поліції як сучасного і ефективного правоохоронного органу, – зазначила пані Марі Йованович, Посол Сполучених Штатів Америки в Україні.

Висококваліфіковані та досвідчені викладачі Британської Ради в Україні забезпечать понад 5000 навчальних годин для 600 патрульних поліцейських. У розробці програми курсу використовуються найкращі практики Британської Ради та уряду США з викладання англійської мови для представників правоохоронних органів у різних країнах світу.

Проект фінансує Британська Рада спільно з Посольством США в Україні за координаційної та комунікаційної підтримки, громадської організації Capital English. Партнери проекту – Національна поліція України та Київська міська державна адміністрація.

Запуск проекту буде анонсований на офіційній церемонії відкриття 22 листопада за участю посла Великої Британії в Україні, посла США в Україні, Голови Національної поліції і мера Києва.

Читайте також: Аваков призначив виконуючого обов'язки глави Нацполіції
Читайте також: Деканоїдзе заявила про відставку
Читайте також: У Києві зник екс-офіцер ФСБ РФ, який перейшов на сторону України