Суспільство
14 листопада 2016
Озброєна банда нахабно винесла півмільйона доларів з будинку судді (відео)
Група невідомих осіб увірвалася до помешкання судді Вищого госпсуду Мальвіни Данилової.
news-image

Після оприлюднення електронних декларацій по країні прокотилася хвиля нападів на суддів. Вже відомі як мінімум три випадки таких злочинів, причому, один з останніх - коли група невідомих осіб увірвалася в будинок судді Вищого госпсуду Мальвіни Данилової і пограбувала жінку, передає «Є!», посилаючись на "Страна".

Як розповіли сусіди судді, невідомі винесли близько півмільйона доларів. Саму ж Данилову та її коханого зв'язали.

"Повністю увага була прикута до мене. Вони знали, коли я приїжджаю, та шукали мою сумку", - сказала телевізійникам суддя Данилова.

У своїй електронній декларації Мальвіна Данилова вказала п'ять квартир, чотири з яких площею 112,8 кв. метрів кожна, три земельних ділянки, гараж і земельну ділянку. Крім того, у власності судді знаходиться автомобіль Mersedes Bens E-250 (2011 р. в.), а її сина - ще три автомобіля: Mersedes Bens S 550 і дві Subaru Impreza 2008 р. в. Заробітна плата судді склала 290 368 грн. 

Керівники судових органів самоврядування вже заявляють, що інформацію про готівкових грошових активів слід було б закрити. 

Нагадаємо, що Голова Апеляційного суду Києва вказав 7 квартир та 7 земельних ділянок. А львівський суддя прокляв систему е-декларацій і присягнувся не судити чиновників за їх несвоєчасну здачу.