Події
15 листопада 2016
В Раді побилися Ляшко і Мосійчук
Бійка сталася між радикалами та екс-помічником Віктора Медведчука.
news-image

В кулуарах Верховної Ради відбулась бійка між депутатами фракції Радикальної партії Олега Ляшка і помічником колишнього глави АП, представника України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи Віктора Медведчука. Про це у вівторок повідомляють Українські Новини, передає «Є!»

Вказується, що у бійці брали участь Ляшко і нардеп Ігор Мосійчук. На виході із сесійної зали невідомий чоловік почав атакувати останнього. Ляшко поспішив на допомогу Мосійчуку.

За словами Ляшка, цей чоловік, на ім'я Олександр, є помічником Медведчука і знаходиться в Раді для дестабілізації ситуації, саме він раніше використовував депутата Юрія Шухевича для провокаційних заяв.

Після бійки депутат від РП Андрій Лозовий заявив, що пропуск до Верховної Ради цього чоловіка (Олександра Білика) замовляла лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Як відомо, у понеділок Бойко вдарив Ляшка, коли той у своєму виступі на погоджувальній раді звинувачував його у роботі на Росію.

Як передає УНІАН, Ляшкозаявив, що ці люди "є представниками Медведчука" і намагалися використати Шухевича "для реалізації московських планів".

Саме тому наша фракція попросила перерву, де ми обговорили цю ситуацію, і за результатами перерви ви почули абсолютно виважений, державницький, вимогливий виступ пана Юрія Шухевича, - зауважив Ляшко.

Він нагадав, що Шухевич вимагав оприлюднення всіх Мінських домовленостей, в тому числі таємних протоколів, і зазначив, що Радикальна партія підтримує виступи людей за покращення життя, але "це не може робитися під диктовку Медведчука і його помічників".

Ляшко каже, що саме люди Віктора Медведчука і Тимошенко підготували для Шухевича виступ, який так і не прозвучав з трибуни парламенту.

Чоловік, який брав участь в конфлікті з Ляшком і представниками фракції Радикальної партії, назвався Олександром Біликом і повідомив, що "в цю суботу у Львові ми - патріоти України - створили об'єднання патріотичних сил України, і на цьому зібранні був присутній пан Шухевич".

Він вважає, що реакція Ляшка і його однопартійців пов'язана з тим, що "формується дійсно проукраїнська правильна сила, яка може щось зробити". Він зауважив, що разом з "афганцями" був на Майдані. Білик також повідомив, що сьогодні Шухевич мав виступити про створення об'єднання патріотичних сил, але Ляшко не дав цього зробити.

Читайте також: У поліції Києва прокоментували ситуацію у столиці
Читайте також: Рада ЄС включила до порядку денного безвіз для України
Читайте також: Вілкул заявив про початок «мирного протестного руху»