Київ
15 листопада 2016
«На «Євробачення» міністрам та депутатам квитків не дамо» - КМДА
Олексій Резніков порадив чиновникам спостерігати за конкурсом "у першому ряду – біля свого телевізора".
news-image

Привілеїв для міністрів і депутатів на «Євробаченні-2017» не буде. Про це заступник голови КМДА Олексій Резніков сказав під час брифінгу, присвяченому підготовці столиці до пісенного конкурсу «Євробачення-2017», передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

«Євробачення» – дуже демократичний конкурс, привілейованих місць чи квитків для міністрів, депутатів та будь-яких можновладців не передбачено, а всі «статусні» особи, які розраховують на особливе ставлення, зможуть спостерігати за конкурсом у першому ряду – біля свого телевізора у власній оселі, – заявив Олексій Резніков.

Нагадаємо, що у травні 2017 року місто Київ прийматиме пісенний конкурс «Євробачення-2017».

Головною локацією для монтажу арени EBU та НТКУ обрали Міжнародний виставковий центр на Лівому березі.

Київська міська рада прийняла рішення про співфінансування заходів у рамках підготовки та проведення «Євробачення» у 2017 році. Таким чином, із міського бюджету до державного буде направлено субвенцію у 200 млн гривень: 50 млн гривень цьогоріч та ще 150 млн – наступного року. Розпорядниками коштів буде НТКУ та Держкомтелерадіо. Це кошти киян і ми зобов’язані контролювати, наскільки ефективно вони використовуються, та звітувати перед громадою, – сказав заступник голови КМДА.

Олексій Резніков додав, що місто виконало свої гарантії щодо забезпечення співфінансування підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

Тепер за нами підготовка інфраструктури та благоустрій. Подальші кроки щодо проведення конкурсів, тендерів на визначення оператора з розповсюдження квитків, організації арени та трибун, дизайн сцени тощо – за НТКУ, як правовласником і господарем конкурсу від імені Європейської мовної спілки, - зазначив він.

Нагадаємо, під час «Євробачення-2017» Київ чекає до 20 тисяч туристів протягом двох тижнів.

Кількість місць у готелях різної «зірковості» Києва сягає 19 тисяч, разом із областю – 23 тисячі.

Читайте також: Голови райадміністрацій Одещини йдуть у відставку
Читайте також: Українська кіберполіція припинила роботу піратських онлайн-кінотеатрів
Читайте також: У мережі з'явився трейлер фільму «Красуня і чудовисько» з Еммою Уотсон у головній ролі