Події
15 листопада 2016
«Барани» та «кози»: Савченко та Ірина Луценко обмінялися «люб'язностями» на засіданні в Верховній Раді (відео)
Нардепи посварилися під час обговорення в парламенті законопроектів про правки до "закону Савченко".
news-image

Народний депутат, член фракції "Батьківщина" Надія Савченко в ході обговорення на вечірньому пленарному засіданні проектів поправок до закону її авторства, який зараховує термін попереднього ув'язнення у строк відбуття покарання у в'язниці з розрахунку "один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі", розкритикувала колег по парламенту за спроби змінити закон, передає «Є!», посилаючись на "112 Україна".

За її словами, рецидивісти, стосовно яких пропонується скасувати дію "закону Савченко", - "це ті люди, на яких, якщо один раз людина відсиділа, простіше за все ментам скинути всіх собак, аби не шукати дійсно відповідального злочинця". 

"Простіше за все в районі знайти того хлопця, який відсидів за якесь легке пограбування, та приписувати йому вбивство, зґвалтування і все інше, виламати руки, і він піде як рецидив", - заявила парламентарій на засіданні Ради.

Савченко також звинуватила нардепів у політичних спекуляціях і небажанні чинити стосовно ув'язнених за справедливістю та назвала своїх колег "баранами".

"Ви не захищаєте і ви не розбираєтеся справедливо. Ви політично спекулюєте і доводите ще раз усім людям, що ви барани. Тільки один баран "круторогіший" за іншого. Насправді барани - всі. Мені шкода, що у мене не було можливості у в'язниці відпрацювати цей закон далі, і у мене немає юридичної освіти, яка, напевно, є у більшості присутніх у цьому залі, для того щоб довести щось хороше до кінця, а не ламати і вибивати лише тому, що вам лінь і вас влаштовує така система. Вітаю вас іще раз. Народ ще раз зрозумів, що ви йдете до дна", - сказала Савченко.
 

Своєю чергою нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Ірина Луценко парирувала колезі, також використавши образливі вирази.

"Повідомляю козам, які зайшли з допомогою світової спільноти до цього парламенту: понад 60 тис. амністованих та випущених зеків з Росії зараз воюють та вбивають наших солдатів. Ті рецидивісти, які були випущені помилково та під ейфорійне голосування за людину, яку відстоював весь світ, теж зараз повертаються туди і ґвалтують наших дітей, вбивають наших хлопців, вчиняють розбої, грабують ювелірні магазини. Тому для кіз: ви мобілізували зал. Я закликаю всіх проголосувати (за поправки до "закону Савченко")", - заявила Луценко.