Резонанс
15 листопада 2016
Самі обстріляли, самі поскаржились ОБСЄ: Бойовики зруйнували будинки та газопровід у Комінтерновому
Спочатку бойовики обстріляли позиції українських військових, а потім інсценували "отвєтку".
news-image

Спостерігачі зафіксували обстріл села поблизу Маріуполя з міномета та БМП. Про це сказано в звіті ОБСЄ за 13 листопада, передають «Є!».

У північно-західній частині підконтрольного "ДНР" села Пікузи (колишнє Комінтернове) члени патруля місії бачили свіжі осколкові ушкодження трьох сусідніх будинків (розбиті вікна), а також осколкові ушкодження дерев, бетонного паркану і газопроводу. "За оцінкою спостерігачів, пошкодження були наслідком попадання мінометних мін калібру 120 мм, а також снарядів від 73-мм гармати (БМП-1), випущених з північно-північно-західного напрямку", - зазначено в звіті.

Прес-офіцер сектору "Маріуполь" Олександр Кіндсфатер щодо цього обстрілу розповів, що бойовики самі відкривають вогонь спочатку по позиціях ЗСУ, а потім по своїх, включаючи селище Комінтернове (нова назва - Пікузи). Напрямок обстрілу - Заїченко і Безіменне. "Самі обстрілюють, а потім запрошують представників ОБСЄ. У нас все озброєння 120 мм відведено на 130 км. Це фіксують спостерігачі місії", - сказав прес-офіцер сектору "Маріуполь".

Також ОБСЄ повідомляє, що 13 листопада військовослужбовці ЗСУ не пропустили членів патруля місії на дві військові бази, розташовані неподалік підконтрольного українському уряду селища Херсонес (15 км. на північ від Маріуполя).