Події
16 грудня 2014
Більше 100 чоловік загинули при звільненні школи в Пакистані
Серед загиблих 84 дитини
news-image

При звільненні школи в місті Пешавар, що на північному заході Пакистану, загинули щонайменше 104 особи, серед яких 84 дитини. Про це пише "Єдність" з посиланням на сайт пакистанського видання Dawn.com.

За непідтвердженими даними, число поранених становить від 80 до 100 чоловік. Загинув також один силовик.

За даними газети, нападники забарикадувалися в адміністративному корпусі школи. Як заявляє місцева влада, антитерористична операція триває, переговори з нападниками не ведуться. Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф вирушив у Пешавар, щоб особисто контролювати операцію.

Нагадаємо, що бойовики Талібану вранці взяли в заручники близько 500 осіб в школі міста Пешавар. Щонайменше шість озброєних бойовиків-смертників зайшли в будівлю навчального закладу.

В ході атаки бойовиків на школу загинуло щонайменше 16 дітей та 2 дорослих. Незабаром після початку атаки прибутку силовики.

Представник пакистанського Талібану заявив, що бойовикам було наказано відпустити найменших вихованців школи та вбити решту. За його ж словами, атака є відповіддю на посилення боротьби пакистанських військових проти бойовиків на племінних територіях в Північному Вазірістані.