Київ
17 листопада 2016
Інвестори цілого мікрорайону в Києві заявляють про масштабні махінації забудовника
Жителі лише двох з 25-ти новобудов заселилися, але без електрики, комунікацій і документів про право власності.
news-image

Тисячі людей, що вклалися у будівництво житлового масиву "Патріотика" на Осокорках у столиці, кажуть про те, що банк, забудовник і всі інші пов'язані з ними компанії не виконують взяті на себе зобов'язання. Вже побудовані будинки під різними приводами стоять порожніми, а людям доводиться орендувати квартири, передає «Є!» із посиланням на Без Табу.
У банку "Аркада", який брав у інвесторів гроші, обіцяли здати частину будинків ще в минулому році. У підсумку - жителі двох з 25 новобудов дійсно заселилися, але без електрики, комунікацій і документів про право власності. При цьому нав'язаний забудовником ЖКГ бере з мешканців кожної квартири, яка юридично навіть не є їх власною, колосальні гроші через власну накрутку за тарифами.

Нам обіцяли здати будинок в експлуатацію 31 грудня 2015-го. Потім перенесли на два місяці. Потім ще на стільки ж. Годували обіцянками, але кожен місяць не було ніяких зрушень.

Постійно розповідали про те, що в ДАБІ не видають сертифікати, хоча насправді, забудовник банально не сплатив земельний пай, а весь цей час намагався домовитися з державою, щоб за рахунок оплати в нього взяли побудований дитячий сад.

У підсумку, нам все ж показали документи про сплату паю. Згідно із ними, виплати здійснили у вересні цього року.

Тобто понад 9 місяців нас свідомо обдурювали. І продовжують це робити досі, - розповів один з інвесторів.


Ситуація з іншими будинками поки затягнулася не так надовго - без будь-яких об'єктивних на те причин люди чекають своє вже готове житло близько 4 місяців.

Документи ДАБІ видав на початку жовтня, але конфлікт між інвестором і банком-забудовником тільки починає розвиватися. Виявилося, що про підключення комунікацій і оформленні документів про право власності в "Аркаді" тільки почали думати.
На зборах ініціативної групи представники забудовника - "Будеволюціі", і банку "Аркада" називали новий термін передачі будинків під заселення - 31 жовтня. Потім все перенесли на 10 листопада, хоча ні офіційних повідомлень, ні будь-яких змін на офіційному сайті фінансової установи, не було. Тепер же в банку просто не називають ніяких дат, вказуючи, що "в усьому винні монополісти та комунальники".
Згідно з повідомленням інвесторів "Патріотики" на сторінці в Facebook, наступного вівторка люди, які віддали свої кровні й чималі заощадження забудовнику, вирішили переходити до рішучих дій - пікетування будівлю банку із вимогою нарешті розпочати роботу і припинити порушувати умови численних договорів.

Ми вже не бачимо інших варіантів. Наші будинки здаються з мінімальним ремонтом. Оскільки там немає тепла, а на вулиці вже мінусова температура, у багатьох почали тріскатися шпалери. Ми заплатили нав'язаному нам ЖКГ авансом за комунальні послуги тільки за однокімнатну квартиру більш як шість тисяч гривень нібито за три місяці. При цьому не отримуємо не тільки будь-яких послуг, а плювки в обличчя.

Багатьом людям доводиться жити на орендованих квартирах, тримаючи в постійній напрузі господарів, які не можуть зрозуміти, з'їжджаємо ми, чи ні.

Загалом, є відчуття, що відбувається якась масштабна махінація. Нас "підсаджують" на дикі тарифи, хоча будинок при цьому навіть не заселений. А потім усім доведеться не тільки продовжувати нести гроші в банк, але ще і чекати документів, щоб стати не "користувачами" квартир, як сказано в договорі з ЖЕКом, а власниками, - прокоментувала ситуацію представниця ініціативної групи.

Начальник відділу по роботі з інвесторами банку "Аркада" Віктор Коренецький заявив, що не уповноважений коментувати питання, пов'язані з проблемами інвесторів і порадив журналістам звертатися до фінансової установи з офіційним запитом.
При цьому в особистій бесіді працівник банку відзначив, що вимоги інвесторів "отримати підключення до комунікацій, а також заселитися в будинку відразу ж є їхніми проблемами".

Читайте також: Керівництво вишів України готується заповняти е-декларації
Читайте також: Мілевський вимагає у київського «Динамо» 1,4 мільйона доларів
Читайте також: Нардепи від «Самопомочі» відмовились брати участь у голосуваннях парламенту