Економіка та бізнес
18 листопада 2016
Через нездатність обробляти морські вантажі Україна недоотримує все більше грошей, - Техморгідрострой
Експерт вважає, що через відсутність умов в Україні вантажі йдуть до Росії.
news-image

Якщо, наприклад, Маріупольський порт буде не в змозі прийняти вантаж, то він піде у Таганрог, Тимрюк або Єйськ. Не створюючи умов у нас - ми дозволяємо вантажу йти в Росію, а це питання державних інтересів. Таку думку висловив директор української днопоглиблювальної компанії «Техморгідрострой Миколаїв» Олексій Буштрук в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

Чим гірше прохідність судів до порту - тим менше товарообіг. Відповідно - менше поповнюється скарбниця. Зараз йде боротьба за кожну тонну вантажу на ринку.

І ми повинні розуміти, що упускаючи прийом вантажу в Маріуполі, наприклад, ми просто даємо йому можливість поїхати в Росію. Не створюючи умов у нас - ми просто проводжаємо поглядом вантаж до Росії. Тут без перебільшень - питання державних інтересів, - повідомив Олексій Буштрук.

Експерт зазначає, що через нездатність обробляти вантажі, Україна недоотримує все більше грошей.

Країна весь час недоотримує все більше грошей. Просто через те, що втрачає здатність обробляти вантажі.

В цьому році ми займалися днопоглибленням в Бердянську і в Маріуполі. Нам перш ніж почати роботу, довелося самим очищати акваторію і причальні стінки портів, до яких не торкалися багато років. Ми просто ризикували пошкодженням дорогого обладнанням і були змушені перед початком робіт займатися очищенням своїм коштом. Витягувати шматки металу, дерева, шин, дріт та інший непотріб. Хоча це не було передбачено договором і, природно, не оплачувалося. Я це говорю не заради бравади, а щоб Ви розуміли картину. Наскільки все запущено, - повідомив він.

У кожного порту є так звана карта глибин. Завдяки їй розраховується, якого дедвейту судна можуть заходити в порт. І днопоглиблення в даному випадку має вирішальне значення. Порти мають потребу в ньому на постійній основі. Тобто результат цих робіт не тримається вічно, - резюмував Буштрук.


Читайте також: «Маю факти багатолітньої співпраці Тимошенко з Путіним» - Ляшко
Читайте також: «Підбирайте слова» - як Гройсман у Раді повчав нардепів (відео)
Читайте також: Путін розпочне Третю світову війну в країнах Балтії, – Foreign Policy