Світ
19 листопада 2016
На пост глави Пентагону претендує «противник» Росії
Джеймс Маттіс називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гостріше, набагато серйозніше", ніж вважають у Вашингтоні і ЄС.
news-image

Переможець президентських виборів в США республіканець Дональд Трамп розглядає 5 кандидатур на пост глави Пентагону, але основним претендентом є генерал морської піхоти у відставці Джеймс Маттіс.

Як пише The Wall Street Journal, його називають "противником Путіна", адже свого часу він називав агресію Росії проти України в Криму і на Донбасі "значно гостріше, набагато серйозніше", ніж вважають у Вашингтоні і ЄС, інформує «Є!» з посиланням на Обозреватель.

"У Криму і на Донбасі йде війна. Дії Росії в Україні я вважаю, можливо, найнебезпечнішою ситуацією з кризовим потенціалом для всього регіону", - наводить видання слова Маттіса в травні 2015 року.

Маттіс також підкреслював, що метою дій російського президента є розкол НАТО.

Також на пост глави Пентагону претендують екс-глава ЦРУ генерал Девід Петреус, екс-радник Джорджа Буша молодшого з національної безпеки Стівен Хедлі, генерал у відставці Джек Кін і екс-сенатор від штату Міссурі Джим Талент.