Політика
19 листопада 2016
Голова Європейської Ради провів переговори з новообраним президентом США щодо України
Дональд Туск наголосив на необхідності співпраці.
news-image

Голова Європейської Ради Дональд Туск провів телефонні переговори з новообраним президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Під час розмови польський політик наголосив на необхідності трансатлантичної співпраці, в тому числі щодо України, інформує «Є!» із посиланням на Знай.

За інформацією DW, розмова відбулась у п'ятницю, 18 листопада. Туск привітав Трампа із перемогою на виборах. 45-й президент США подякував за привітання голову Євроради та запросив його до Америки після своєї інавгурації, яка відбудеться 20 січня 2017 року.

Туск у розмові з Трампом наголосив на необхідності трансатлантичної співпраці у зв'язку з конфліктом в Україні. Крім того, польський політик вчора провів переговори із президентом України Петром Порошенком та висловив сподівання на безвізовий режим для українців.

Зазначимо, що 24 листопада у Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС. Республіканець Дональд Трамп переміг на всенародних виборах президента США, які відбулись 8 листопада, представницю Демократичної партії Гілларі Клінтон.