Київ
19 листопада 2016
Рибалці, який вполював сома-гіганта, погрожують розправою
«Я за дітей своїх тепер боюся», - розповів Прошковський.
news-image

Нещодавно ми писали про те, що киянин Валерій Прошковський виловив гігантського сома. Рибу довжиною 2,5 метра і вагою 90 кг він виборов під час підводного полювання у вівторок, 15 листопада, в річці Десенка недалеко від торгового центру Skymall. За оцінками експертів, сому було близько 50 років.

Після того, як фотографії його улову з'явилися в мережі, Валерію почали надходити телефонні погрози від невідомих, інформує «Є!» з посиланням на Vgorode.ua.

Спочатку мені дзвонили з усієї країни, вітали. Але після того, як про мене рознесли інформацію в соціальних мережах і газетах, почали надходити телефонні погрози розправи від невідомих. Я за дітей своїх тепер боюся, - розповів Прошковський.

Більшість обурюються, що рибалка не відпустив унікальну рибину, яка могла дати потомство. А голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков і зовсім назвав Прошковського браконьєром.

Михайло Макуха з рибальського форуму пояснює, що підводне полювання у внутрішніх водоймах країни, до того ж під час зимівлі - це вибивання маточного поголів'я риби. Що веде до зменшення її чисельності.

На що Валерій дав свій коментар у відповідь на всі випади в його сторону.