Інфографіка
16 грудня 2014
Де купувати авіаквитки на Новий Рік – 2015: Порівняння цін на популярних сервісах
Аналітики "Єдності" порівняли ціни авіаперельотів на популярні зимові напрямки відпочинку в Україні та визначили найдешевші сервіси продажу авіаквитків
news-image

Вітчизняні туроператори в один голос визнають, що цієї зими українці, вочевидь, проведуть новорічні свята в Україні. Значна девальвація національної валюти, загальне економічне падіння, а також напружена військово-політична ситуація змусили багатьох змінити свої звичні плани на зимові канікули.

Втім, для багатьох наших співвітчизників пошук вигідних новорічних пропозицій для відпочинку за кордоном лишається актуальним. Аби допомогти їм у пошуку найкращих варіантів, аналітики "Єдності" порівняли ціни авіаперельотів на популярні зимові напрямки відпочинку та визначили найдешевші сервіси продажу авіаквитків. 

Так, середня вартість квитка в традиційних для нас напрямках виглядає наступним чином:

Київ – Варшава – Київ: 3 438 грн

Київ – Відень – Київ: 6 554 грн

Київ – Прага – Київ: 7 138 грн

Київ – Львів – Київ: 4 802 грн

Київ – Дубай – Київ : 12 350 грн

Київ – Будапешт – Київ: 2 524 грн

Аби встановити найвигідніші пропозиції авіаперельотів, ми порівняли ціни квитків (виліт з Києва 27 грудня 2014 р., повернення – 2 січня 2015 р.), користуючись офіційними сайтами авіакомпаній, а також популярними сервісами пошуку дешевих перельотів. 

Як бачимо, найчастіше сервіси пошуку авіаквитків запропонують вам більш вигідні пропозиції, ніж один перевізник. Разом з тим, потрібно бути уважними, адже деякі сервіси пропонують квитки значно дорожче, ніж сайт перевізника.

Найдешевші пропозиції нам запропонували такі сервіси, як Bravoavia (bravoavia.com.ua) та Tripsta (tripsta.com.ua), а найдорожчі - Airticketua (airticketua.com).

Варто згадати, що ми дослідили лише прямі перельоти. Разом з тим, вартість квитка Київ-Прага значно зменшиться, якщо ви вирішите скористатись пересадкою у Варшаві або Відні. В такому випадку вам доведеться викласти за квитки в обидві сторони близько 5 тис. грн., тобто приблизно на 2 тис. грн дешевше, ніж прямий переліт. Підібравши вдалий переліт, час в дорозі не перевищить чотирьох годин, а розрив між рейсами складатиме не більше години.

Популярним місцем відпочинку для українців залишається також Будапешт. Квиток до столиці Угорщини обійдеться найдешевше з усіх загаданих пропозицій, адже між Києвом та Будапештом курсує регулярний рейс лоу-косту Wizz Air. Офіційний сайт компанії пропонує найвигіднішу ціну – 2 498 грн в обидві сторони на досліджувані нами дати.

Втім, за великий предмет ручної поклажі пасажиру доведеться доплатити 160 грн, а за повноцінний багаж – 480 грн. Краще зробити це заздалегідь при бронюванні квитка, аби не переплатити в аеропорту.

Очевидно, що цього року серед українців буде популярним відпочинок на Західній Україні. Значною популярністю серед туристів традиційно користується культурна столиця країни Львів. Однак вигідні авіаквитки на згадані нами дати ви навряд чи знайдете. Так, єдиний запропонований Міжнародними авіалініями України варіант коштуватиме щонайменше 4 621 грн. Очевидно, якщо ви ще не забронювали доступний авіаквиток, вигідніше буде скористатися потягом або автобусом.

До популярного в Україні Єгипту авіаперевізники на задані дати не пропонують регулярних рейсів, тому варто звернутися до туроператорів, які, напевно, замовлятимуть для своїх клієнтів чартерні перельоти.

Отож, бажаємо вам приємного відпочинку та вигідних покупок.

Любов Черкаська, "Єдність"