Війна
21 листопада 2016
У Міноборони РФ звинуватили українські спецслужби нібито у викраденні з Криму двох російських військових
В оборонному відомстві РФ заявляють, що військові нібито були вивезені до Миколаївської області.
news-image

У Міністерстві оборони Росії звинуватила українські спецслужби в нібито незаконному затриманні та вивезення з Криму двох російських військовослужбовців, передає «Є!» з посиланням на "Інтерфакс".

"20 листопада близько 13 години (за московським часом) співробітниками Служби безпеки України було незаконно затримано і вивезені з Криму на територію Миколаївської області російські військовослужбовці: прапорщик Одінцов Максим Євгенович та молодший сержант контрактної служби Баранов Олександр В'ячеславович", - сказали у військовому відомстві.
"Вважаємо дані дії українських спецслужб відносно російських громадян черговий грубою провокацією і вимагаємо їх негайного повернення на територію Російської Федерації", - заявили в Міноборони РФ.
"В даний час, за деякими даними, українськими спецслужбами робляться спроби сфабрикувати проти Баранова і Одінцова кримінальне переслідування за нібито скоєні злочини проти України. Не виключається, що для отримання "потрібних" свідчень на російських військовослужбовців буде чинився психологічний та фізичний тиск", - сказали у військовому відомстві РФ.

Відзначимо, раніше в РФ заявили, що в Сімферополі ФСБ Росії затримала ще двох так званих "українських диверсантів". У Міноборони України прогнозують, що затримання нібито "українських диверсантів" у Криму продовжаться.

Нагадаємо, у ФСБ Росії заявили, що 9 листопада затримали в анексованому Севастополі чергових "українських диверсантів", які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об'єктах Криму. У свою чергу спікер Міноборони Андрій Лисенко спростував цю інформацію, заявивши, що українських диверсантів в Криму немає, а ФСБ Російської Федерації в черговий раз вводить всіх в оману.