Київ
22 листопада 2016
Вранці з київського потяга забрали 18 дітей з отруєнням, троє - у важкому стані
Під час руху потяг двічі зупиняли на маршруті, щоб надати дітям допомогу.
news-image

Вранці 22 листопада з потяга на залізничному вокзалі "Київ Пасажирський" госпіталізували 13 дітей і одного дорослого з діагнозом отруєння. Троє школярів у важкому стані.  Про це у Facebook повідомив голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, передає «Є!»

Масове отруєння. Працівники служби екстреної медичної допомоги Київської області зустрічають на залізничному вокзалі "Київ Пасажирський" 18 хворих дітей (з них троє у важкому стані) Працюють 12 бригад екстреної медичної допомоги, - написав він.

Горган відзначив, що всі діти - з броварського танцювального колективу "Галатея", поверталися з міста Кам'янець-Подільський, де брали участь в конкурсі.

Троє діток, ті, які у надважкому стані госпіталізували у Києві, 10 дітей (з них двоє дітей з Шостки) і 1 дорослого повезли до Броварської лікарні, нині вони під крапельницями. Одна дитина лишилась у Кам’янці-Подільському, її стан не дозволяв її везти додому, 3 дітей, у яких стан задовільний, батьки забрали додому, - розповів Горган у коментарі "Українській правді. Київ".

Ще 15 дітей, що брали участь у конкурсі, але не захворіли, перебувають на карантині.

Він додав, що частина дітей виїхали хворими ще з Кам’янця-Подільського.

Ці діти брали участь у конкурсі, у них був фуршет увечері у готелі "Ксенія", де вони проживали. Наступного дня, у неділю, під час екскурсії у кількох дорослих почали спостерігались симптоми отруєння. Двох дорослих госпіталізували у Кам’янці-Подільському і прокапали. Вони отримали лікування та їхали до Києва. У потязі їх супроводжували фельдшер і медсестра. У потязі у більшості дітей почали спостерігатись симптоми отруєння. У них навіть температура піднімалась до 40 градусів. Три дитини регулярно втрачали свідомість, - розповів Горган.

У важкому стані перебувають дівчата 17, 8 та 7 років.

Дівчинці, якій 8 років, мама не дозволяла надати допомогу, вколоти жарознижуюче чи проти блювоти, а робила їй компреси з лимонів. Врешті цю дівчинку госпіталізували у Києві, - розповів Горган.

За словами голови КОДА, під час руху потяг двічі зупиняли на маршруті, щоб надати дітям допомогу.

Потяг два рази зупинявся, зокрема у Козятині, приїжджали медики, надавали допомогу, але від госпіталізації під час маршруту діти і батьки відмовились, - розповів Горган.

Він додав, що наразі всі діти отримують необхідне лікування.

Ми поки не знаємо, чим діти отруїлися, звинувачувати готель ми поки теж не можемо. Також не можемо назвати точного діагнозу. Зараз триває дослідження, щоб з’ясувати, що саме могло спричинити отруєння, - підсумував Горган.

Як повідомила прес-секретар Департаменту охорони здоров’я Києва Наталя Вишневська, троє дітей, які госпіталізовані у Києві, станом на 10:00 перебувають у задовільному стані.

Читайте також: Переговори про об'єднання Кіпру провалилися – ООН
Читайте також: Смертельна ДТП в Києві: машину на литовських номерах винесло на зустрічну смугу (відео)
Читайте також: Нардеп Вілкул отримав у подарунок понад 25 мільйонів гривень