Політика
22 листопада 2016
Геращенко пояснила, чому Путін звинуватив Україну в терорі (відео)
Вона закликала всі українські сили об'єднатися, щоб відповісти на заяви Кремля.
news-image

Російська Федерація хоче досягнути зняття санкцій Заходу, звинувачуючи Україну в тероризмі та диверсіях у Криму.

Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко. 

"Мета РФ - зняти в будь-який спосіб санкції, звинувативши Україну в усіх смертних гріхах: в тероризмі, диверсіях, порушеннях, невиконаннях, зволіканнях. Ми не маємо права підігрувати цьому сценарію", - написала парламентар у Facebook.

Вона також наголосила на тому, що всі політичні сили мають підтримати однозначну позицію президента України Петра Порошенка, який назвав "фантазіями" заяву ФСБ про "українських терористів" у Криму і звинуватив Росію у тому, що вона сама щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України – як на Донбасі, так і в Криму. 

"Це той випадок, коли не може бути різних думок і ідеологічних розбіжностей, а потрібно демонструвати єдність в захисті суверенітету Украіни", - зазначила Геращенко.

Перший віце-спікер додала, що її дивує мовчанка політиків з цього приводу.

"Дуже нагадує 2008 рік (вторгнення Росії до Грузії, - ред.). Що ж ми від світу хочемо, якої реакціі, якщо самі мовчимо? Президент і МЗС та МО зробили відповідні заяви щодо провокацій країни-агресора в Криму. І ми маємо публічно підтримати цю позицію", - закликала Геращенко.

Нагадаємо, 7 серпня, російські прикордонники перекрили рух на усіх пунктах пропуску на адмінмежі між окупованим Кримом та материковою Україною. У російських ЗМІ почала з'являтися інформація про нібито перестрілку на адміністративному кордоні. Лише вранці 10 серпня усі три пункти пропуску знову почали працювати у штатному режимі. За ці три дні поблизу адмінкордону спостерігалася висока активність ЗС РФ.