Київ
22 листопада 2016
В аеропорту «Бориспіль» затримали російського банкіра, якого розшукував Інтерпол
Екстрадиція затриманого в Росію може тривати від місяця до півроку.
news-image

Українські прикордонники в аеропорту «Бориспіль» затримали колишнього голову ради директорів ВАТ «Національний банк «Траст» (РФ) Іллю Юрова, який перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу, передає «Є!», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«20 листопада в другій половині дня в аеропорту «Бориспіль» спрацювала база даних Інтерполу на одного з громадян Кіпру. Прикордонники виконали це доручення. Наразі ми його передали Міністерству внутрішніх справ», – зазначив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Юрову закидають розкрадання коштів в особливо великих розмірах. За даними агентства, банк «Траст» проходить санацію з 22 грудня 2014 року. У Росії зараз розслідується кримінальна справа щодо низки колишніх власників і топ-менеджерів «Трасту». Зокрема, їх підозрюють в тому, що вони укладали фіктивні кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру. Потім ці кошти могли потрапляти на рахунки, підконтрольні екс-акціонерам і керівництву «Трасту».

З 2012 по 2014 рік керівництво банку укладало підроблені кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру, і перевели з них понад 7 млрд рублів, а також понад 118,3 млн доларів США. За цим фактом у квітні та травні поточного року порушено дві кримінальні справи про шахрайство, які були з'єднані в одне провадження для подальшого розслідування.

Наразі, за інформацією ЗМІ, банкір перебуває в СІЗО Білої Церкви. Процедура його екстрадиції може затягнутися на півроку.