Київ
23 листопада 2016
У Києві почали демонтувати незаконну надбудову на Будинку профспілок (фото)
У березні 2016 р. суд визнав надбудову незаконною.
news-image

У Києві почали демонтувати незаконну надбудову на Будинку профспілок, повідомляє «Є!»

Демонтаж надбудови на будівлі Київських профспілок офіційно розпочато. Встановлюються поперечні балки, після чого буде проведена порізка бетонних перекриттів, - написав у Фесбуці нардеп, радник міського голови з питань благоустрою Дмитро Білоцерківець.

Як передає 112 Україна, вже почали демонтувати останній поверх Будинку профспілок. За допомогою крану всі ці будівельні матеріали будуть спускати вниз.

За словами представників КМДА, міська влада судиться із забудовником із 2015 року для того, щоб отримати дозвіл на демонтаж двох поверхів.

Забудовник повинен понести відповідальність, згідно з чинним законодавством. Ці два поверхи будуть демонтовані. Після цього він повинен компенсувати місту всі витрати, які понесе місто, - сказав Дмитро Білоцерковець.
Вулиця Хрещатик занесена до реєстру як пам'ятник архітектури. І робити тут що-небудь без відповідних погоджень не можна. Даний будинок не зданий в експлуатацію. Відповідно, жоден заклад громадського харчування, або інший заклад в будинку, який не зданий в експлуатацію, не має права на провадження підприємницької або будь-якої іншої діяльності, - додав заступник міського голови Володимир Прокопів.

Нагадаємо, в березні 2016 р. суд визнав незаконною надбудову над київським Будинком профспілок і зобов'язав знести її.

У травні 2015 р. на згорілому під час Євромайдану Будинку профспілок незаконно звели два поверхи загальною площею близько 800 кв. м. У відповідь київська мерія подала до суду з вимогою знести зайві поверхи. У липні 2015 р. київські суди постановили знести незаконно зведені надбудови на Будинку профспілок. Також навесні 2016 р. спалахнув скандал через відкриття у Будинку профспілок закладу під назвою "Каратель".

Під час подій Євромайдану Будинок профспілок був одним з основних центрів підтримки революції. 18 лютого 2014 р. він практично повністю вигорів.

Читайте також: Сьогодні у Києві відкриють музей-квартиру відомого митця
Читайте також: Головним люстратором України призначили 23-річну дівчину
Читайте також: У Державіаслужбі пояснили, чому Медведчук літає в РФ