Україна
25 листопада 2016
Клімкін пояснив, в чому проблема надання «безвізу» Україні
Точна дата «безвізу» з Україною залежить від Європейського парламенту.
news-image

Те, що Європарламент досі не розглянув питання про надання безвізового режиму Україні є внутрішньою проблемою Євросоюзу.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін скайпом у ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Те, що ми чули сьогодні від Європейського союзу, це, звичайно, їх розуміння того, що відбувається зараз із погодженням механізму на реагування на міграційні ризики. Тобто, це внутрішня проблема ЄС, ніяк не пов'язана з нами", - сказав Клімкін.

Міністр зазначив, що точна дата "безвізу" з Україною зараз залежить від Європейського парламенту, коли його члени домовляться про механізм впливу на міграцію. Мова може йти про тижні.

"Давайте я поясню, в чому реальна проблема. Проблема в тому, чи буде Європейський парламент мати безпосередній вплив на призупинення безвізового режиму, чи це питання буде прийматися тільки країнами-членами. Як тільки це питання буде вирішено, одразу будемо мати відповідь і пряму дорогу до безвізового режиму", - сказав Клімкін.