Політика
25 листопада 2016
Три принципових українських «ні» під час саміту Україна-ЄС
На Банковій запевнили, що під час саміту знайдено спільні точки зору щодо прискорення ратифікації угоди про асоціацію.
news-image

ЄС підтримав принциповий підхід української сторони щодо прискорення ратифікації угоди про асоціацію. Про це повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв під час брифінгу у Києві, повідомляє 5.ua, передає «Є!»

Ми домовилися у тому, що ЄС буде продовжувати підтримувати і надавати солідарну підтримку Україні у відновленні суверенітету та територіальної цілісності і було підтримано мирні кроки Президента України з імплементації Мінська і з відновлення миру на Донбасі.

Звичайно, кримське питання також було у центрі уваги.

Ми дуже вдячні за непорушну позицію ЄС у кримському питанні.

Після дискусій у нас зросла впевненість і зросли шанси, що санкції проти Росії можуть бути продовжені найближчим часом. Ми сподіваємося на відповідне рішення вже у грудні цього року, - зазначив Єлісєєв.

Ми знайшли спільні точки зору щодо прискорення ратифікації угоди про асоціацію. І у цьому зв’язку ЄС підтримав принциповий підхід української сторони, який полягає у "трьох ні". "Ні" будь-яким новим переговорам, "ні" зміні тексту угоди, "ні" новим ратифікаціям з боку 27 країн.

Всі погодилися, що цей процес якомога швидше потрібно завершувати. Нас запевнили, що під час саміту Європейського союзу Президент Туск поставить питання про прискорення ратифікації голландським парламентом, - повідомив він.

 

Читайте також: Янукович: «Я обурений!»
Читайте також: Українські військові знищили бліндаж бойовиків у Донецьку (відео)
Читайте також: Коломойський став одним із лідерів партії УКРОП