Київ
25 листопада 2016
Віталій Кличко повідомив, коли буде відкрита повністю реконструйована Поштова площа
Від Річкового вокзалу до Міжнародного виставкового центру почне курсувати річковий трамвай.
news-image

Повністю реконструйована Поштова площа буде відкрита у травні 2017 року. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Столичний голова зауважив, що наразі продовжуються роботи інвестора з будівництва торговельної зони та тривають консультації фахівців щодо музеєфікації унікальних знахідок.

Ті артефакти, які виявили археологи на Поштовій площі, повинні бути музеєфіковані, – наголосив він.

За словами Віталія Кличка, наразі розглядають варіанти щодо облаштування музейної частини комплексу.

Ми звернулися до закордонних фахівців надати пропозиції, яким чином ми можемо зберегти ці унікальні знахідки, – сказав мер Києва.

Також, зауважив мер, тривають консультації із облаштування Річкового вокзалу. Віталій Кличко нагадав, що декілька років тому Річковий вокзал перейшов у приватну власність. Водночас, додав столичний голова, будівля вокзалу є пам’яткою архітектури.

Я спілкувався з власниками і вони запевнили, що приведуть до ладу Річковий вокзал. Бо повністю готову Поштову площу ми відкриємо у травні наступного року і приміщення повинне також привабливо виглядати, – сказав він.

Віталій Кличко наголосив, що Річковий вокзал обов’язково має використовуватися і за профільним призначенням.

Ми в травні наступного року вже врешті-решт запустимо і річковий трамвай, який курсуватиме від Річкового вокзалу до Міжнародного виставкового центру, – сказав він.

Віталій Кличко підкреслив, що київська влада розвиває столичну інфраструктуру, щоб зручно було діставатися, в тому числі річкою, з правого берега міста до місця проведення «Євробачення-2017».

Читайте також: Аваков пообіцяв деокупацію Донбасу в найближчі 2 роки
Читайте також: Адвокат Януковича просить Луценка порушити справу через зрив засідання
Читайте також: «Представницький центр ДНР» в Чехії. Історія триває